perjantai 12. toukokuuta 2017

Kun aika on

Tänään tunsin, miten pimeys väistyi valon tieltä.  Juuri, kun pohja oli putoamaisillaan, aloin täyttyä rakkaudesta. Sitä tulvi ovista ja ikkunoista, somen kautta, viestitse ja puhelimen välityksellä. En enää ollut yksin. Olinko oppinut tarvitsemaan vai olemaan tarvitsematta? Kovin fyysisenä se kaikki kuitenkin tuntui.

Tiesin myös ajan koittaneen. Tämä blogi on tullut päätöslukuunsa, tarina erosta ja erosta eroon pääsemisestä alkaa olla kerrottu. Viimeisen pisteen ajankohta on kuitenkin epäselvä, pysykää siis hetki vielä seurassani.

Neljä vuotta se vei, otti päänahan, riisti melkein hengen ja jätti jäljelle vain sen, minkä oli tarkoitus jäädä. Näen edessäni ehjän ympyrän, sellaisen matkansa tehneen ja lopulta häntänsä löytäneen. Ystävyys exän kanssa on palannut, puhtaampana kuin koskaan, vailla menneisyyden kipupisteitä, kaikki ulos oksennettuna. Lapset voivat hyvin. Itse olen onnellinen. Olen parisuhteen lisäksi luopunut muutamista ystävistä, entisen elämäni elintasosta, kulisseista, suorittamisesta, kontrollista ja jonkin enemmän tavoittelusta. Blogissanikin jakamani suuret elämänviisaudet ovat muuttuneet todeksi, minun elämäkseni. En tunne enää vihaa, katkeruutta, surua tai epätoivoa. Edessäni avautuu tyyni meri ja auringonpaiste sen yllä. Ehkä juuri sellaisena, millaiseksi myös kuolema kuvataan. En kuitenkaan ole kuollut tai kuolemassa, vaan enemmän elossa kuin ehkä koskaan.

Mitä tästä kaikesta olen oppinut, mitä antaisin neuvoksi ystävälle? Tiivistän sen sanaan 'tunne'. Tunne, ystäväni, tunne. Käsittele tunteesi ja etsi niiden juurisyyt, tunnista pelkojesi ainekset. Älä syytä omasta olostasi muita, myönnä vastuusi, pyri kohti valoa. Päästä pikku hiljaa irti vihasta ja katkeruudesta, päätä elää. Uusi ja parempi on mahdollista, mutta uskon (tiedän) sen vaativan entisestä irti päästämistä. Joku tekee sen nopeammin, minulla siihen meni useampi vuosi. Hyväksy eletty elämä ja tunnista kaikki hyvä siinä. Näe enemmän mahdollisuuksia, kuin uhkia tai esteitä. Löydä rakkaus, onnellisuus ja hyvä olo itsestäsi, niitä et voi ulkopuoleltasi tavoittaa. Sulje ovet, mitkä on suljettava, ja avaa niiden tilalle uusia, ja taas uusia. Päästä tunteesi vapaaksi, käsittele ne ja luovu niistä. Hyväksy, että se, mikä on, on riittävää ja riittävän hyvää. Ole onnellinen.

"Jokainen kyynel tekee vahvemman, 
siks en niit pelkää vuodattaa
Ylöspäin yks kerrallaan aina askelman, 
nousen puuskat ei pysty huojuttaan.."
- Jokainen kyynel, Profeetat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti